Na de Kraamperiode

Aan het einde van het kraambed wordt de zorg voor je kindje overgedragen aan het consultatiebureau, ook wel centrum voor jeugd en gezin (CJG) genoemd. Wij sluiten de zorg voor jou dan ook af. Heb je na die tijd nog vragen of problemen met betrekking tot je herstel dan mag je daarvoor natuurlijk nog steeds contact opnemen met ons. Voor overige klachten kun je contact opnemen met je huisarts.

Nacontrole
De nacontrole vindt 6 weken na je bevalling plaats. Wanneer je onder onze leiding bent bevallen (thuis of in het ziekenhuis) dan kom je bij ons ook op nacontrole. In de tweede of derde week na je bevalling mag je ons even bellen tijdens het telefonisch spreekuur (werkdagen tussen 8.30- 9.30 uur) je nacontrole in te plannen. De nacontrole vindt plaats op de praktijk. Meestal kom je bij de verloskundige die bij je bevalling was, wil je liever bij een van de anderen dan mag dat natuurlijk ook.

Wanneer je in het ziekenhuis bent bevallen met een verloskundige van daar of de gynaecoloog, dan zal je een nacontrole afspraak meekrijgen uit het ziekenhuis. Heb je hier geen behoefte aan en wil je liever bij ons, dan mag dat. Bel dan wel even de afspraak in het ziekenhuis af.

Tijdens de nacontrole bespreken we je bevalling nogmaals. Ook bespreken we hoe het gaat met jou en je kindje. Zo nodig doen we nog een paar onderzoeken, zoals bijvoorbeeld je bloeddruk of ijzergehalte. Je kunt natuurlijk vragen stellen en we bespreken hoe jij de zorg van ons hebt ervaren.

Is er iets waar je tegenaan bent gelopen of wat je vervelend vond, dan horen we dit graag van je, zodat we dit voor de toekomst kunnen veranderen. Verder krijg je informatie over anticonceptie en adviezen voor een eventuele volgende zwangerschap. We vinden het leuk als je kindje meekomt, maar dit is niet verplicht.


Kraampakket voor het goede doel!
Heb je na je kraamtijd nog producten uit je kraampakket over? Gooi dit dan niet weg, maar schenk het aan een goed doel. Stichting babyhope zamelt kraamartikelen (ook aangebroken pakken of flesjes) in voor derde wereld landen om daar te werken aan betere hygi?ne tijdens en na de bevalling en zo aan minder infecties en sterfte.

Je kunt je artikelen die je over hebt uit je kraampakket aan ons geven tijdens je nacontrole of langs brengen tijdens het spreekuur (tussen 8.30-9.30 uur). Wij zullen ervoor zorgen dat het terecht komt bij de stichting.

Www.stichtingbabyhope.org

  

Consultatiebureau (CJG)
In het kraambed controleren wij en de kraamverzorgende of alles goed gaat met je kindje. Aan het einde van het kraambed vindt er een overdracht plaats door de kraamverzorgende naar de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau. De wijkverpleegkundige komt in de tweede of derde week na je bevalling bij je op bezoek aan huis. Dit bezoek is erop gericht om kennis te maken en uitleg te geven over de functie en ondersteuning van het consultatiebureau. Je ontvangt dan ook de belangrijke telefoonnummers voor advies, de uitleg over het inloopspreekuur en het groeiboekje van je kindje.
Het consultatiebureau houdt de eerste levensjaren de groei en ontwikkeling van je kind in de gaten. De eerste 6 maanden ga je elke maand op controle, daarna worden de controles minder vaak. Met alle vragen over groei, ontwikkeling, vaccinaties, voeding en vitaminen kun je bij het consultatiebureau terecht. Voor meer acute zorg ga je naar de huisarts. Op het inloopspreekuur kun je terecht voor tussentijdse vragen en advies en je kunt je kindje laten wegen.

De inloopspreekuren zijn van maandag tot en met donderdag van 8.45- 9.15 uur.
Tijdens de kindervakanties alleen op donderdag van 13.00- 14.30 uur.

CJG Hellevoetsluis
Vliet 2
3224 HE Hellevoetsluis
0181 – 32 65 39
010-4444646
www.cjghellevoetsluis.nl