Kinderwens

Het klinkt logisch: wie zwanger wil worden, moet gezond leven en eten. Door al v??r de zwangerschap een gezonde voeding en leefstijl aan te nemen, draag je als toekomstige ouders ook zelf bij aan een goede zwangerschap, de gezondheid van jullie kind en aan jullie eigen gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat roken, alcoholgebruik, ongezond eten en overgewicht een ongunstig effect hebben op de vruchtbaarheid en het verloop van de zwangerschap. Het gebruik van foliumzuur heeft juist een gunstig effect.

Om voor jezelf na te gaan of er risicofactoren bij jou en je partner spelen om zwanger te worden kun je de Zwangerwijzer invullen. Dit is een digitale vragenlijst die aan het eind adviezen geeft op welke factoren jij actie kunt ondernemen voordat je zwanger wordt. www.zwangerwijzer.nl

Kijk ook even naar dit voorlichtingsfilmpje van Predictor:

Wanneer het tijdens een langere periode (12 maanden of langer) niet lukt om zwanger te worden, ga dan naar je huisarts. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar de gynaecoloog. Soms doet de huisarts voor deze doorverwijzing eerst bloedonderzoek om alvast dingen uit te sluiten.
De gynaecoloog zal onderzoek doen naar de reden van het uitblijven van een zwangerschap.